Friluftsområdet

Friluftslivet i Rönnåsen - när det är som bäst

I Rönnåsen kan du njuta av friluftslivet när det är som bäst - fysisk aktivitet, naturupplevelse och rekreation! Du kan under barmarkssäsong ta dig fram på olika sätt efter välpreparerad grusväg eller kuperad skogsstig i slalombacke. Under vinterhalvåret kan du komma och testa Sveriges kanske bästa pulkabacke! Vid Rönnåsens Friluftsområde finns något för alla.

Mullestigen

Mullestigen passar perfekt för dig som vill utforska och uppleva naturen tillsammans med barn. Här får ni möjlighet att vara mer eller mindre fysiskt aktiva tillsammans i vacker skogsmiljö. Ni kan öva på att kasta prick med kottar, gissa vilken spillning som tillhör olika djur i skogen, prova på hur det känns att hoppa lika långt som en groda eller en myra och kanske avsluta med en mysig fika i Mullekojan? Mullestigen är utformad så att du lätt kan ta dig fram med både rullstol och barnvagn.

Klapperstensfältet

I anslutning till Mullestigen kan du ta en avstickare till det norra klapperstensfältet, njuta av naturfenomenet och kanske avsluta med en härlig kopp kaffe vid utsiktsplatsen. Stigen är tillgänglighetsanpassad.

Äventyrsbanan

När du kommer till Rönnåsens parkering kan du skymta en spännande äventyrsbana till vänster inne i skogen. Här finns det möjlighet för barn och ungdomar att utmana sin motorik och fysiska förmåga i en fri skogsmiljö. Banan finns, barnen sätter ribban.

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK